čtvrtek 2. října 2008

Neni Sangit jako Sanjit aneb Novak=Novak

29. 9. 2008, Kathmandu - Thamel, Akkova kancelar

Clovek, ktery ma pod palcem humanitarni projekty na nepalske strane, je tricetilety Nepalec tibetskeho puvodu Akka Lama. Je to vesely a velmi vstricny chlapik nevelkeho vzrustu (jako ostatne vetsina mistnich - kdyz napriklad prijel reditel jedne ze skol, Marta se musela shybnout, aby mu mohla podat ruku) a je majitelem dilny pro vyrobu Thanegk (tradicni tibetske rucne malovane obrazy na zdobne tkaniny s motivy Buddhy, vyjevy z jeho jednotlivych vteleni, kruh zivota, atd.). Mimo to ma Akka take skolu na vyuku jejich vyroby a cestovni kancelar pro trekare. Je to velmi schopny, pracovity a celkem i bohaty clovek. Proste v pravem slova smyslu sekac ;)
Akkova kancelar primo v centru Thamelu je mala, ale utulna, zarizena v orientalnim stylu s oknem do ulice. Vsude na stenach visi Thangky a ve vedlejsi mistnosti sedi v tureckem sedu Nepalec a s velkym soustredenim steteckem pomalovava platno.
My chodime k Akkovi planovat Kouzelny sud, pomahat s projektem Usmev z Nepalu (coz je vlastne klasicka adopce na dalku) a na neprilis spolehlivy a mozna az moc bezpecny internet (nepusti nas ani na seznam). Prave vcera a predvcirem jsme s Akkou a jeho pomocnikem Dependerem (kdyz nam ho Akka predstavil, mysleli jsme si, ze depender neni jmeno, ale nejaka funkce, ktere nerozumime) nesrovnalosti v projektu Usmev z Nepalu (my si na toho naseho kluka (tekuty kaprik) posvitime ;). Jde jednoduse o to, dohledat ke vsem detem spravne dokumenty. To se sice snadno rekne, ale v mistnich pomerech celkem tezko provadi. Kazde dite se totiz jmenuje Sanjit, Sangit, Sunjit, Sunjiv, Sunjil, Sungita nebo jakkoli podobne. Kdyz vam navic asi v polovine reknou, ze Lama=Tamang (stejne jako Novak=Novak - chape to nekdo? :) a ze jim neni jasne, proc by adoptivnim rodicum melo vadit, kdyz jednou dostanou obrazek od Lamy a jednou od Tamanga, dokazete si jiste predstavit, o jak zdlouhavou praci se jedna. Az si clovek skoro rika, ze by mozna obrazky za ty decka radsi nakreslil sam :) Nakonec je to ale stejne v pohode, protoze s Akkou je vtipna spoluprace. Kdyz hned prvni den u nej v kancelari na jeho pohovce Kostu pokousaly nejaky blechy, uprimne a od srdce se tomu vysmal a bez komentare se dal venoval svoji praci.
Zitra s nim jedeme (cesta pry jen 8 hodin) na otevreni nove skoly, tak uvidime...

ps: Akku se nam zatim podarilo jenom natocit -> fotky budou priste...

18 komentářů:

harmex řekl(a)...

nooo :-) tak decka...zacina to tam vypadat na peknou bzundu=legraci (novak=novak) :-) myslim, ze kdyz budem mit se segrou chvili, tak si urcite nakyho toho sangita ci sanjita radi roztridime a segra bude Akku bavit svejma historkama z OZZ a k tomu se neustale ptat, proc se tam neodstehuje :))) (segri, estli to ctes, tak sorr, ale srandu si v tomdle z tebe proste delat musim:)))
jinak neco z ceskeho kouzelneho soudku - akorat odjizdim do phy za helcou, jdeme na konzik chlapika, co si rika Xindl X a predskakuje mu Xavi :)) myslim, ze az budete mit chvilinku (mezi tridenim) a estli vam nezabanovali i stranky youtube, tak si tam dejte vyhledat Xindl X (pisnicka Andel v poradu CT24, kde svadi svou polosprostou pisnickou slicnou moderatorku:)) lubos to videl a myslim, ze mi da za pravdu :))
ps: kosto gratuluju k lusku a klepu :)))

mysa řekl(a)...

koukam ze to tam mate opravdu zajimavy...:) a co sprcha, je tam nejaka nebo pouzivate sud?
Jsem se o vikendu zrovna chystala, ze ti napisu email Marti, drby ze Sydney a taak... no znas to..;) ale nevim jestli se mam namahat, kdyz vam tam nefunguje seznam. Pouzivas nejakou jinou emailovou adresu?
Ze Sydney, momentalne z prace (bleee) zdravi mys

Anonymní řekl(a)...

Ahoj nepálští bílí obři:)Ta náklonnost všemožných krvelačných breberek ke Kosťovi je obdivuhodná..Kosťo, ty bys byl perfektní entomolog, mohlm bys jen cekat, co tě kde požere a pak to chytit a popsat:) Vědecká dráha jak víno..Ať máte oba zase hovínko jak lusk a daří se vám přebírání Lamů a Nováků..

Anonymní řekl(a)...

Omlouváme se za anonymitu:))SOMI

MKOST řekl(a)...

Milý synu a spol.
Jen stručně, abyste věděli, co obyčejný český člověk dělá ve svém volném čase.
Út-8.00, zvoní mob.-PANASONIC,(mám mobil zn. NOKIA)resp. volá nějaká paní z Panasonicu.
pan ONO hlásí-neodtéká voda
kde??? neví ???
10.00 zvoní mob.-PANASONIC, v koupelně u vany
11:-14:0 zásah na místě Čechova 8uvolnění odpadu za pomoci louhu, závěr:funguje to - voda z vany odtéká neboli teče
ST-8.00, zvoní mob.-PANASONIC
pan ONO hlásí-
voda teče moc (i na pdlahu))
15.00-19.00 zásah na místě s instalatérem, stav:voda pod vanou, voda na pdlaze v koupelně, voda na podlaze v pčedsíni, voda na stropě i na podlaze v I.patře
závěr: předělaný celý odpad pod vanou z nového materiálu, voda odtéká - pomalu
ČT-8.00,zvoní mob.-PANASONIC
pan ONO hlásí-voda odtéká pomalu
PÁ-8.00, zvoní mob.-PANASONIC
pan ONO hlásí-
voda odtéká sice pomalu, ale i pod vanu
18.0-21.0 zásah na místě Čechova 8 s instalatérem,
stav:opravdu zůstátá voda ve vaně i pod vanou
závěr:instalatér předělal znovu systém odpadu, překontroloval odpadní trubku v podlaze - UCPANÁ (kompetence kanalizací)
SO 7:00 volám pohotovostní servis
pan ONO nevolá, spí po večerním meetingu,
8.00-11.00 servis se snaží prošťouchnout trubku až do stoupačky
závěr:podařilo se, ale vzhledem ke stáří trubky je průtok malý
NE-8.00 napětí .........
mob.-PANASONIC-.... NEZVONÍ, v neděli ani pan Bůh nepracuje
PO-8.00, zvoní mob.-PANASONIC
pan ONO hlásí-neteče sprcha!!!
Přemýšlím, jestli se k němu nastěhuji hned nebo ještě nějaký den počkám.
Na mBANK přístup nemám, tak se občas podívej, jestli ten PANASONIc alespoň platí.
Oproti vám se mohu každý den vysprchovat.
Mějte se krásně a buďte zdraví!!!
MKOST.

harmex řekl(a)...

ahoj mileno:)) tak nutno rict, ze kdyz jem si to cely docet, tak jsem myslel, ze je to stazeny z nakyho serveru www.blby-vtipky.cz :-)) a i jsem se u toho dobre pobavil :))
na druhou stranu se mi libi tvuj napad se k ONOvi nastehovat - nebo co treba, ze by on sel bydlet k tobe na sylvan a ty by sis tady vzdy po praci mohla v klidu hrat na instalaterku :)) pak ti doporucuju si ale zalozit svuj vlastni blog - treba kouzelna vana :-)) mylsim, ze by byl navstevovanejsi nez tenhle kouzelnej sud :) hodne sil a pozdravuj ONOa :))

MKOST řekl(a)...

Ještě musím něco přidat.
Abyste věděli, že piju CINZÁNO BIANCO.
Už se těším, jak od 25.3.2009 až do konce roku budu popíjet.
Zdary MKOST.

Aby bylo jasno:

Cinzano Bianco, 1,0l
Je velmi univerzální sladký vermut, který má syté a delikátní aroma. Podává se zásadně vychlazený a lze jej použít jako aperitiv nebo jako základ koktejlů.

kaprici řekl(a)...

...nebo jako vstupni heslo na chat "U kouzelneho sudu" :-)

Jinak moc pekna zkusenost, chvili jsem mel dojem (po par informacich, co mam k dispozici, si jsem jist, ze to nebyl dojem zcela neopravneny), ze se jedna o koupelnu, v niz Kosta a Harmy provadeli jiste odborne upravy a par kilo omitky napadanych do kanalizace by nebylo az zas tak neuveritelnych:-)

harmex řekl(a)...

:))) tak MOMENT!!! ano,pravda je, ze se jedna o tu stejnou koupelnu..to jo...pak ale nekolik informaci pro nezasvecene (napada mi treba kaprik:):
1) vana byla ucpana pri rekonstrukci igelitem (nejsme blby, ne?:)
2) harmy hladil, kosta hazel :-) resp. kosta hazel a ja hladil - apson nad vanou :-)
3) stejne tam byl igelit, takze to bylo jedno :)
4) to ze pri oklepavani omitky kostovi sklouzlo kladivko a rozbil trubku (kanalizace od drezu) bylo jen dobre, pac ta kanalizace si zadala opravu :-)
5) kdyby se ONO myl v umyvadle, jako kazdej normlani japonec, tak nikdy neprisel na to, ze vana neodtejka...
6) takze at ONO kouka bezet do Tesca a koupi to Cinzano Bianco :-))
7) konec rozvahy :-)

Bee řekl(a)...

Roztomily ... aneb Japonec do kazde rodiny :) Kdyby to pronajal cigosum tak to ma vocesany od vseho vcetne trubek zadarmo.

Ohledne ty mBank. Ja ucet u mBank sic mam ale vyber z ATM moc nevyuzivam kazdopadne prvni tri vybery jsou zadara a pak to maj docela vosoleny. Jak je to s vyberama v zahra netusim. Az se dostanu ke smlouve tak se muzu podivat.

P.S. Kosto ... konecne jsem se dostal k CD s podkladama ke Vsenicim
P.P.S. Kosto ... to CD ... je poskrabany jako kraaava a totalne necitelny :(

harmex řekl(a)...

hele lidi?! co je tohle za blog, kdyz oni nam napisou jednou za mesic, ze "neni novak jako novak", a tim to jako konci?? podavam timto oficialni protest...a svolavam vsechny demonstranty a odpurce nevyuzitych blogu, misto konani - v patek 24.10.2008 - hospoda Sklipek, Zamecnicka ul., Plzen, 19.15 hod...sepiseme protokol z demonstracea a jim ho tam klidne dorucim, i kdyz sem chtel jet na ten machac...

Luboshak řekl(a)...

Tak jsem se těšil, že když se sem po týdnu podívám, že se dozvím něco nového, třeba kolik už prodali dětí na orgány a jestli jim to už zaplatilo letenky a ono nic. Takže na demonstraci se mnou můžete počítat :-)

harmex řekl(a)...

:-))) ne ze bych na demonstraci cekal vic lidi, ale ve dvou to zmaknem :-))
btw:napad s organama se mi libi, hlavne bych si tam nekde moh najit naky novy jatra - pro sebe :))) takze kdyby mel nekdo este zajem, tak dejte vedet :-)) resp, stavte se na demonstraci :)

Unknown řekl(a)...

se taky na chvili stavim na demonstraci, vzhledem k tomu za tam bude Lubinek a chtela bych ho jeste videt, nez nasednem do letadla...:P

Unknown řekl(a)...

Jo a Kosto a Marto, teda jestli se k tomu netu dostanete driv nez my do Kathmandu:)....vybiram nejake penize na deti v praci, tak napiste, co je dobry koupit a melo uspech popripade. Uz se na vas tesim. Dikec

harmex řekl(a)...

no jestli nam na blogu neodpovi K+M driv, nez my budem v KTM, tak se s nima normalne nekamaradim a budu urazenej jako malej nasranej kluk, kterymu ste prave sebrali anglicak letadla!

harmex řekl(a)...

jo pro K: z mBanky muzes vybirat zdarma v zahranici z uctu mKonto, z uctu eMax ti pocitaj poplatky, tohle mi napsali na dotaz...

harmex řekl(a)...

HELE...

KOSTO?? MARTO??

Jak se dari v Asi? nebo uz ste na treku kolem Machace? Nechcete se nekdy stavit, az pojedete pres Plzen? staci kafco, pivko...:))) pokecame :))
PS: pro neznale - ty fotky, co tam pridali do predchozich prispevku, jsou z lonska z Indie...jedna tedy neni nase..ale najdete ji na googlu-obrazky, kdyz zadate "neni Sangit jako Sanjit" :-)
PS2: dneska vecer bduu demonstrovat o sto sest :))